Egyszerű fehér kenyér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 400 g liszt
  • 2,5 dl víz
  • 2 kk. só
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kk. ecet
  • 1 ek. olaj
Leírás
  1. A lisztet átszitáltam.
  2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretettem 30 percre pihenni.
  3. A 30 perc elteltével kicsit átmozgattam, majd még 60 percet kelesztettem.
  4. Enyhén lisztes pulton formáztam, sütőpapírral borított tepsire tettem, konyharuhával letakartam, majd még egy órát kelesztettem.
  5. Az utolsó 10 percben a sütőt előmelegítettem, a kenyér tetejét bevágtam, majd 210 fokon 40 perc alatt készre sütöttem. Amikor kisült, vizes kézzel többször megsimogattam (nincsen spric-flaskánk) és rácson hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Az utolsó napon a kenyérbe tettem egy kanál főtt burgonyát is és víz helyett a burgonya főzővizével dagasztottam be. Kívül ropogós, belül finom, foszlós, puha kenyér lett a végeredmény. Öröm volt belőle zsíros kenyereket kenni, összeborítani és a hátizsákokba útravalónak becsomagolni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egyszeru-feher-kenyer-kinai-alapanyagokbol-kinaban-sutve/