A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, puha vajat/rámát és a tej felét. Csomómentesre keverjük. (Gépi habverővel szoktam, hamar készen van.) Majd hozzáadjuk a maradék tejet, azzal is elkeverjük.
Végül hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, amivel óvatosan (fakanál segítségével) összekeverjük.
Gofrisütőben, 2-2,5 fokozaton szoktam sütni. A sütési idő kb. 35-40 perc, ez alatt a teljes adag kisüthető. (Attól függően, hogy mennyire pirosra sütjük.)
Megjegyzés
10-11 db nagy méretű gofri jön ki ebből a mennyiségből. Ha 2-es fokozaton sütjük, akkor ropogósabb lesz a gofri külső része.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gofri/