Mustáros szűzpecsenye
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 db szűzpecsenye
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 pohár rizs
  • bors
  • mustár
  • olaj
  • 2 ek. liszt
Leírás
Elkészítettem a párolt rizst.
  1. Egy nagy pohár rizst olajon megpirítottam, majd kétszer annyi vízzel felöntöttem, sóztam, fedő alatt kis lángon megpároltam.
Hús elkészítése:
  1. A húst megtisztítottam, karikára vágtam.
  2. Sóztam, borsoztam, majd kb. 1 evőkanálnyi mustárt 1 ek. olajjal elkevertem és ezzel alaposan elkevertem, bepácoltam a húst. Nagyjából 1 órát állt.
  3. Utána teflonserpenyőben előszőr letakarva kicsit megpároltam, majd lepirítottam. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. (kb. 20 perc alatt készen is volt.)
Hagyma elkészítése:
  1. A hagymát megpucoltam, vastagabb karikára vágtam. (kb. 5-6 mm)
  2. Lisztbe forgattam.
  3. Forró olajban aranyszínűre sütöttem.
  4. Papírtörlőre szedtem.
Megjegyzés
A hagymát érdemes a hús pácolása után előkészíteni, majd a hússal együtt megsütni. Akkor pont egyszerre minden elkészülhet.
A rizst pirítottam le előszőr, amikor már lassú tűzön párolódott, akkor kezdtem a hagymát és a húst egyszerre megsütni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/mustaros-szuzpecsenye/