Egy nagy pohár rizst olajon megpirítottam, majd kétszer annyi vízzel felöntöttem, sóztam, fedő alatt kis lángon megpároltam.
Hús elkészítése:
A húst megtisztítottam, karikára vágtam.
Sóztam, borsoztam, majd kb. 1 evőkanálnyi mustárt 1 ek. olajjal elkevertem és ezzel alaposan elkevertem, bepácoltam a húst. Nagyjából 1 órát állt.
Utána teflonserpenyőben előszőr letakarva kicsit megpároltam, majd lepirítottam. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. (kb. 20 perc alatt készen is volt.)
Hagyma elkészítése:
A hagymát megpucoltam, vastagabb karikára vágtam. (kb. 5-6 mm)
Lisztbe forgattam.
Forró olajban aranyszínűre sütöttem.
Papírtörlőre szedtem.
Megjegyzés
A hagymát érdemes a hús pácolása után előkészíteni, majd a hússal együtt megsütni. Akkor pont egyszerre minden elkészülhet. A rizst pirítottam le előszőr, amikor már lassú tűzön párolódott, akkor kezdtem a hagymát és a húst egyszerre megsütni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/mustaros-szuzpecsenye/