Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, puha vajat és a langyos tejet.
Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Kb. egy órára félretesszük kelni.
Tepsit vajazzuk, lisztezzük. Esetleg sütőpapírral béleljük, kinek mi a szokása. (Én nem csináltam, mert teflonos tepsiben sütöttem és abba nem ragad bele.)
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
Elnyújtjuk. (kb. 1 cm vastagra)
Kb. 10 x 10 cm nagyságú négyzeteket vágunk, közepére kerül a lekvár, tésztát két oldalról ráhajtjuk. A buktákat a tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, úgy hogy a hajtott széle alulra kerüljön.
A tepsiben még 40-50 percig pihentetjük, majd sütjük.
Aki teheti, helyezzen egy tál forró vizet a sütőbe a bukták alá.) Nekem 180 fokon, 35-40 perc alatt sül készre.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, tálalás előtt szedjük szét a buktákat és a tetejét porcukorral enyhén meghintjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lekvaros-bukta/