Hot-dog
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g liszt
  • 3 kk. só
  • 25 g friss élesztő
  • 100 g vaj vagy ráma
  • 1,5 dl tej
  • 1-1,5 dl víz (lisztfüggő)
  • 20 db virsli (nálunk a Füstli a nyerő)
Leírás
Előkészítés:
  1. Lisztet átszitáljuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és vizet, hozzáadjuk a vajat és alaposan kidagasztjuk.
  3. Letakarjuk, pihenni hagyjuk.
  4. Tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
  5. A virsliket kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek, majd félbevágjuk.
Elkészítés:
  1. Kb. 1-1,5 óra elteltével (ha már jól megnőtt a tésztánk térfogata) enyhén lisztezett felületen megfelezzük. Kb. 40 x 30 cm téglalap formára nyújtjuk, 20 részre vágjuk és megtöltjük a fél virslikkel. A tésztát csak egyszerűen ráhajtjuk a virslire és kicsit megsodorjuk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is.
  2. A kis hot-dogokat a sütőpapírral fedett tepsikre tesszük, kicsit vízzel megspricceljük és hideg sütőben még 10 percig pihentetjük.
  3. Ha letelt a 10 perc a sütőt 250 fokra állítjuk, így sülnek kb. 25 percet. Míg a sütő melegszik, a hot-dogok is kelnek, majd sülnek. Sütés közben a tepsiket egyszer megcseréljük, hogy egyenletesebben süljenek.
Megjegyzés
Én a virsliket félbevágva teszem a tésztába, így kisebbek lesznek a hot-dogok. Aki nagyokat szeretne, annak 20 db lesz, nekem 40 db kicsi hot-dog a végeredmény.
Sütés: úgy is süthetjük a hot-dogokat, hogy megvárjuk míg megkelnek, közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, és ekkor helyezzük a hot-dogot a sütőbe. 20-25 perc alatt sülnek készre.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hot-dog/