Tojásfelfújt
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 4 db kifli
  • 5 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 50 g reszelt sajt
  • 15 szelet kolbász
  • kis zsír a jénait kikenni
Leírás
  1. A kifliket előző este felkarikáztam, másnapra megszáradtak. (De lehet friss kifliből is készíteni.)
  2. A sütőt 210 fokra állítottam, bekapcsoltam hogy melegedjen.
  3. A tojásokat felvertem, 1,5 dl tejjel és kis sóval elkevertem. (Sóval vigyázzunk, mert sütés során a kolbász is ízesít, szóval nehogy elsózzuk.)
  4. A jénai alját vékonyan kizsíroztam.
  5. Erre került egy réteg kifli, majd a tejes tojás felét ráöntöttem, úgy hogy mindenhová jusson.
  6. Rátettem a karikázott kolbászt és a reszelt sajt felét.
  7. Majd még egy réteg következett mindenből. Végül fóliával letakartam.
  8. Kb. 25 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és még 5 perc alatt megpirítottam a tetejét.
  9. Friss salátával remek ebéd volt.
Megjegyzés
6 szelet tojáslepény lesz ebből a mennyiségből. Az étel alján finom, puha tojásréteg, középen az ízes házikolbász, tetején a ropogós, sajttal sült kiflikarikákkal. Nagyon finom! :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tojasfelfujt/