A kifliket előző este felkarikáztam, másnapra megszáradtak. (De lehet friss kifliből is készíteni.)
A sütőt 210 fokra állítottam, bekapcsoltam hogy melegedjen.
A tojásokat felvertem, 1,5 dl tejjel és kis sóval elkevertem. (Sóval vigyázzunk, mert sütés során a kolbász is ízesít, szóval nehogy elsózzuk.)
A jénai alját vékonyan kizsíroztam.
Erre került egy réteg kifli, majd a tejes tojás felét ráöntöttem, úgy hogy mindenhová jusson.
Rátettem a karikázott kolbászt és a reszelt sajt felét.
Majd még egy réteg következett mindenből. Végül fóliával letakartam.
Kb. 25 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és még 5 perc alatt megpirítottam a tetejét.
Friss salátával remek ebéd volt.
Megjegyzés
6 szelet tojáslepény lesz ebből a mennyiségből. Az étel alján finom, puha tojásréteg, középen az ízes házikolbász, tetején a ropogós, sajttal sült kiflikarikákkal. Nagyon finom! :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tojasfelfujt/