Lapcsánka - maradék főtt hússal
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 szem krumpli (reszelve 350 g)
  • 150 g főtt sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 ek. liszt
  • törött bors
  • pirospaprika
  • sütéshez: olaj
Leírás
  1. A krumplit megpucoltam, lereszeltem.
  2. A maradék főtt húst, apróra vágtam.
  3. Egy tálba tettem a hozzávalókat, majd alaposan összekevertem. (Kóstolás után még egy kicsit sóztam és borsoztam.)
  4. Forró olajba evőkanálnyi darabokat tettem, ellapítottam és mindkét felét pirosra sütöttem.
  5. Papírtörlőre szedtem, lecsepegtettem.
  6. Ebből a mennyiségből 20 kis lapcsánka lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lapcsanka-maradek-fott-hus-felhasznalasaval/