Lapcsánka - maradék főtt hússal
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 2 szem krumpli (reszelve 350 g)
- 150 g főtt sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 ek. liszt
- só
- törött bors
- pirospaprika
- sütéshez: olaj
- A krumplit megpucoltam, lereszeltem.
- A maradék főtt húst, apróra vágtam.
- Egy tálba tettem a hozzávalókat, majd alaposan összekevertem. (Kóstolás után még egy kicsit sóztam és borsoztam.)
- Forró olajba evőkanálnyi darabokat tettem, ellapítottam és mindkét felét pirosra sütöttem.
- Papírtörlőre szedtem, lecsepegtettem.
- Ebből a mennyiségből 20 kis lapcsánka lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lapcsanka-maradek-fott-hus-felhasznalasaval/
3.3.3077