Káposztás krumpligaluska
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 360 g nyers reszelt burgonya
  • 200 g liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 kk. só
  • 1 kisebb fej káposzta
  • bors
  • olaj
Leírás
  1. A káposztát vékonyra szeltem, besóztam, félretettem.
  2. Kicsavartam a kápsztát, olajon lepirítottam, sóztam, borsoztam.
  3. A krumplit lereszeltem, hozzáadtam a sót, lisztet és két tojást. (A liszt mennyisége eltérő lehet, attól függően hogy mennyire vizes vagy lisztes a krumpli.) Galuska állagú tésztát kaptam, amit forrásban lévő sós vízben (evőkanállal szaggatva) kifőztem. A főzővízbe kis olajat is tettem.
  4. A galuskát leszűrtem, leöblítettem, majd a pirított káposztához kevertem és átpirítottam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ronda-de-finom-kaposztas-krumpligaluska/