Protein szelet
 
Hozzávalók
  • 1dl. zabtejszín (szerintem ez vízzel is működik egyébként)
  • 4-5 mérőkanál fehérje por ( én Dymatize Elite csokoládésat használtam) Tehetsz bele többet is, de ennyi minimum kell.
  • 3-4 ek. mogyoróvaj (házi)
  • Finomra őrölt zabpehely (Minél jobban le van darálva annál homogénebb lesz a "csoki" állaga (ebből annyi kell, amennyit felvesz a massza)
Leírás
  1. Kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a fehérjeport.
  2. Add hozzá a mogyoróvajat, majd kanállal keverd tovább. Amikor sima krémet kaptál jöhet a zabpehely. Ezt fokozatosan adagold, egészen addig, míg egy kemény masszát kapsz. (Olyasmi állag, mint a gyurma) Figyelj oda, mert a zabpehely szép lassan beszívja a nedvességet, így nehogy túl sokat tegyél bele, mert akkor ehetetlen lesz. Érdemes a műveletet gumikesztyűben végezni, mert ez úgy ragad, hogy le nem szeded a kezedről egyhamar, illetve a kedved is elmegy tőle, hogy legközelebb készíts.
  3. Most keríts egy magasabb falú tepsit. Béleld ki sütőpapírral (azon dolgok egyike, melyhez nem tapad) és nyomkodd el a masszát szép egyenletesen a tepsiben. Így elméletileg egy szabályos téglalapot fogsz kapni. Emeld ki sütőpapírral együtt. És hogy adjunk a küllemre is, teríts sütőpapírt a tetejére és nyújtófával egyengesd simára. A széleken kilógó részeket késsel fazonírozhatod még.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/protein-szelet-recept/