Házi mogyoróvaj csupán egy hozzávalóból
 
Hozzávalók
  • Mogyoró (földimogyoró, akár pucolatlanul, így több vele a munka, vagy sózatlan mogyi is lehet, már előre megpucolva)
Leírás
  1. Ha a mogyoró nem pörkölt, érdemes megpörkölni egy picit a gazdagabb ízhatás kedvéért. Egy tepsiben szépen leterítve körülbelül 200 fokon 20 percig süsd, míg szép világosbarna nem lesz. Ha már pörkölve van, ezt a lépést ki is hagyhatod.
  2. A legideálisabb eszköz a turmix gép, vagy a késes aprító, de ha nincs olyanod a botmixer is megteszi. Egy magas falú edényben kezd el turmixolni a mogyorót. Körülbelül 5 perced fog vele elmenni, ekkorra lesz igazán krémes állagú. A turmixolás hatására felmelegszik a mogyoróban található értékes olajoktól krémessé válik. Addig krémesítsd, míg szimpatikussá nem válik az állaga.
  3. És hopp! Elkészültél!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-mogyorovaj-csupan-egy-hozzavalobol/