Sütőtök
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 db közepes nagyságú tök
  • Ízlés szerint: cukor
Leírás
Előkészítés:
  1. A tököket megmossuk, leszárítjuk és kettévágjuk.
  2. Egy evőkanál segítségével a belső magházat kikaparjuk.
  3. Ezután még kisebb darabokra vágjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral alaposan kibéleljük. (Ellenkező esetben hosszú áztatásra és tepsisúrolásra készüljünk fel, mert nagyon rá tud égni a tök édes leve a tepsire.)
Elkészítés:
  1. A tök darabokat a tepsin egymás mellé fektetjük.
  2. Megszórjuk cukorral.
  3. A tepsit alufóliával letakarjuk és a sütőbe helyezzük.
  4. Kb. 1 órát 250 fokon sütjük letakarva, majd levesszük a fóliát, visszavesszük a hőt és 220 fokon még 20-30 percet sütjük.
Megjegyzés
Természetesen nem szükséges édesíteni, ez ízlés kérdése. Nálunk a gyerekek miatt kerül rá a cukor.
Hidegen és melegen is nagyon finom, kitűnő uzsonna.
Én azért sütöm ilyen hosszú ideig, mert nem szeretjük amikor még nagy a tök víztartalma.
Az utóbbi időben még nyersen megpucolom, héj nélkül sütöm. Így evés közben már nem kell koszolni, csak falatozni a finom tököcskét. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sutotok-az-igazi-oszi-csemege/