Spagettiszósz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma (kb. 150 g)
  • 250 g gomba
  • 360 g paradicsompüré
  • olaj
  • oregánó
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
Leírás
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát szeleteljük. Olajon kis sóval megszórva egyszerre megpároljuk.
  2. Amikor már jó puha és kissé zsemle színű, rátesszük a darált húst, lepirítjuk.
  3. Erre kerül a paradicsomszósz, valamint kb. 1,5 dl víz. (A víz a paradicsompüré állaga szerint szükséges. Nekünk jó sűrű volt a paradicsompürénk.) Jól összekeverjük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük: oregánó kb. 1 ek., rozmaring fél ek., bazsalikom 1 kk., pirospaprika kb. 2 kk. Szükség szerint sózzuk.
  5. Fedővel letakarva, kb. 1 órát lassan főzzük, ez alatt a hús megfő és az ízek jól összeérnek. Végül 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
  6. Kifőtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/spagettiszosz/