Kenyérbuci
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • fél cs. (3-4 g) szárított élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1,5 kk. só (ízlés szerint)
  • 1 ek. olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • Tetejére: magvak
Leírás
Előkészítés:
  1. Lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a szárazanyagokat (élesztő, cukor, só) és jól elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a langyos vízet és 1 ek. olajat.
  3. Jól átgyúrjuk, amikor elválik az edény falától és egynemű, akkor letakarva 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. A jénait sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
  1. Amikor jól megkelt a tészta, enyhén lisztes felületre borítjuk.
  2. Hat egyenlő darabra vágjuk a tésztát és egyenként megformázzuk a zsemléket. Virág formában egymás mellé helyezzük, vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk. Tetejével letakarjuk.
  3. Betesszük a sütőbe, ahol még 30 percet pihentetjük.
  4. Ezután bekapcsoljuk a sütőt, 250 fokra állítjuk a hőmérsékletet, és 20 percig lefedve sütjük. Majd levesszük a tetejét és 200 fokon még kb. 10 percig készre sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kenyerbuci/