Lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a szárazanyagokat (élesztő, cukor, só) és jól elkeverjük.
Hozzáöntjük a langyos vízet és 1 ek. olajat.
Jól átgyúrjuk, amikor elválik az edény falától és egynemű, akkor letakarva 1-1,5 órát kelesztjük.
A jénait sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
Amikor jól megkelt a tészta, enyhén lisztes felületre borítjuk.
Hat egyenlő darabra vágjuk a tésztát és egyenként megformázzuk a zsemléket. Virág formában egymás mellé helyezzük, vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk. Tetejével letakarjuk.
Betesszük a sütőbe, ahol még 30 percet pihentetjük.
Ezután bekapcsoljuk a sütőt, 250 fokra állítjuk a hőmérsékletet, és 20 percig lefedve sütjük. Majd levesszük a tetejét és 200 fokon még kb. 10 percig készre sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kenyerbuci/