A száraz hozzávalókat (liszt, só, burgonya pehely) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
Hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg a duplájára nem nő a tészta.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, két részre osztjuk, az első darabból egy kb. 35 cm-es kört nyújtunk. Ezt 6 cikkre vágjuk, és a cikkeket egyenként (vastag részétől kezdve) feltekerjük. Enyhén megsodorjuk, meghajlítjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük. Így járunk el a többi darabbal és a tészta másik felével is. Én két tepsire osztottam el a 12 db kiflit.
Vízzel megspricceltem.
A sütőt 190-200 fokra előmelegítettem.
Ezen idő alatt a kiflik a konyhapulton pihentek.
Kb. Fél óra elteltével 190-200 fokon kb. 15-20 percet sültek. (Két tepsivel egyszerre, fél időben megcseréltem őket.)
Sütés után enyhén megspricceljük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni a kifliket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egyszeru-vizes-kifli/