Búzacsírás csigazsemle
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g finomliszt
  • 2 ek. búzacsíra
  • 25 g élesztő
  • 3 kk. só
  • 3 dl burgonya főzőleve
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. olaj
Leírás
  1. A lisztet átszitáljuk.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, búzacsíra) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt, langyos főzőlevet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
  4. Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg duplájára nem nő a tészta.
  5. Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabra osztjuk. Kis bucikat formálunk.
  6. Majd a bucikat egyesével kinyújtjuk, kb. 27 x 13 cm ovális formára.
  7. A hosszabbik oldalon indulva feltekerjük, majd csigaszerűen betekerjük, úgy hogy a külső végét a zsemle alá tesszük, végül sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
  8. Így járunk el mind a 9 darab tésztával.
  9. A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük, közben a zsemléket vízzel megpermetezzük és a pulton hagyjuk pihenni.
  10. Kb. fél óra elteltével, a zsemléket ismét megspricceljük vízzel és 190-200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  11. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/buzacsiras-csigazsemle/