A száraz hozzávalókat (liszt, só, búzacsíra) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
Hozzáadjuk az élesztőt, langyos főzőlevet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg duplájára nem nő a tészta.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabra osztjuk. Kis bucikat formálunk.
Majd a bucikat egyesével kinyújtjuk, kb. 27 x 13 cm ovális formára.
A hosszabbik oldalon indulva feltekerjük, majd csigaszerűen betekerjük, úgy hogy a külső végét a zsemle alá tesszük, végül sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Így járunk el mind a 9 darab tésztával.
A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük, közben a zsemléket vízzel megpermetezzük és a pulton hagyjuk pihenni.
Kb. fél óra elteltével, a zsemléket ismét megspricceljük vízzel és 190-200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Sütés után rácson hagyjuk kihűlni őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/buzacsiras-csigazsemle/