Zabpelyhes keksz
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 100 g zabpehely
- 200 g finomliszt
- csipet só
- 120 g cukor
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi bourbon vaníliapor
- 100 g ráma vagy vaj
- 1 tojás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk a tésztát. Két részre osztjuk, minimum egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk.
- Kerek szaggatóval szaggatjuk, papírral borított tepsire tesszük. Nekem 6,5 cm átmérőjű formával 45 db keksz lett ebből a mennyiségből.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Ha a kekszek szélei kicsit már barnulni kezd, akkor készen is van.
Aki szereti, a kekszek alját csokoládéval bevonhatja. Egy szép dobozba vagy zacskóba elhelyezve, gasztroajándéknak is nagyon megfelel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabpelyhes-keksz/
3.4.3177