Milánói rétes, avagy boríts mindent egy tepsibe
 
Hozzávalók
  • Egy tálba keverd el ezeket:
  • 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor,
  • Ami még kelleni fog:
  • 50 dkg túró, kb. 300 g, barack, de bármilyen gyümölcsöt használhatsz, például: meggy, málna...
  • Egy másik tálba ezeket keverd el kézi habverővel. A sorrendet tartsd meg! (Tojás felver, hozzá a tej, majd a cukor)
  • 4 db tojás, 500 ml tej, 1 vaníliás cukor, 50 g cukor,
  • És még külön kis edénybe 10 dkg vaj olvasztva
Leírás
  1. A 100g. vajat olvaszd meg, meg majd egy nagyobb, kb. 25x30-as, magas falú tepsit kenj ki a negyede mennyiséggel.
  2. Erre szórd majd a lisztes keverék felét.
  3. A lisztes keverék tetejére jöhet is az 50 dkg. túró és a barack, kockákra vágva.
  4. A barack tetejére szórd a lisztes keverék másik felét, majd a teljes mennyiséget a tojásos keverékből.
  5. Már csak a vaj maradt hátra. Ezt csurgasd a süteményed tetejére, majd hagyd állni ezt a tömör csodát 30 percet.
  6. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd süsd, 70 percig, légkeveréses funkción. Érdemes néha azért ellenőrizni, előfordulhat, hogy előbb elkészül, vagy esetleg megéghet.
  7. Ne félj attól hogy puha az állaga mikor kiveszed.
  8. Illetve még egy fontos, én kisebb tepsibe tettem, majdnem ki is folyt ez a mennyiség, így nekem bőven belefért a 90 perc sütés is. Viszont ha nagyobb tepsit használsz, hamarabb meg is sül a sütemény.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/milanoi-retes-avagy-borits-mindent-egy-tepsibe/