Zöldborsóleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g zsenge zöldborsó
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 krumpli
  • 1-1 kisebb fehér és sárga répa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél paradicsom
  • 1 gerezd paprika
  • só, szemesbors
Nokedlihez:
  • 1 tojás
  • 2-3 ek.liszt
Leírás
  1. Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk.
  2. A fagyasztott zöldborsót és a karikára vágott répát 2 ek. olajon megdinszteljük.
  3. Megszórjuk 1 ek. liszttel, hozzáadjuk a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  4. Felforraljuk és szépen lassan főzzük.
  5. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. (30-35 perc)
  6. Közben 1 tojásból, sóval, liszttel nokedlit kavarunk. Amikor puhák a zöldségek, belefőzzük a nokedlit, felforraljuk 2-3 percig főzzük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zoldborsoleves/