Habos gesztenyés kocka
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 6 közepes tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
Krémhez:
  • 250 g gesztenyemassza
  • 2 ek. ráma
  • 1 ek. sütőrum
  • 1 csom. főzős vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. ráma
Tetejére:
  • 500 ml tejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 1 kk. ét kakaópor
Leírás
Piskóta készítése:
  1. A tepsit alufóliával kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját 6 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
  5. Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadunk 6 ek. lisztet és óvatosan, fakanál segítségével összekeverjük.
  6. Előmelegített sütőben 250 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 28 x 36 cm lett a nagysága.)
Krém készítése:
  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, 2 ek. rámával és 1 ek. rummal összekeverjük. (Villával)
  2. A vaníliás pudingot a szokásos módon 4 ek. cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük, hozzáadunk 2 ek. rámát. Kihűtjük.
  3. Amikor kihűlt a puding összekeverjük a gesztenyemasszával. Hűtőbe helyezzük.
Tejszínhab:
  1. A lehűtött tejszínt 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Sütemény összeállítása:
  1. A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyés krémet.
  2. Erre kerül a tejszínhab.
  3. A tetejét ét kakaóporral enyhén megszórjuk.
  4. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  5. Kb. 4 x 4 cm kockákra szeletelve tálaljuk. (Én szeletelés előtt vékonyan levágtam a széleket, azt gyorsan el is fogyasztottuk.)
Megjegyzés
Szeletelni kicsit nehéz a sok krém miatt, de megéri bíbelődni vele, mert tényleg nagyon finom sütemény.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/habos-gesztenyes-kocka/