Fahéjas-diós muffin
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 125 g ráma
  • 100 g cukor
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek. rum
  • 0,5 kk. fahéj
  • 125 g liszt
  • 0,5 csom. sütőpor
  • ½ kk. szódabikarbóna
  • 60 g őrőlt mandula vagy dió
  • 2 ek. tejföl
Leírás
Előkészítés:
  1. A muffin formákba papírt teszünk. (Én mindig így sütöm, mert nem szeretem mosogatni, és sokkal gusztább maga a muffin is a kis cakkos papír-szoknyájában.)
  2. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
  1. A rámát, cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, rumot, fahéjat habosra keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a rámás keverékhez.
  3. Végül hozzáadjuk a mandulát és a tejfölt, amivel óvatosan elkeverjük.
  4. A formáb kanalazzuk a tésztát, de VIGYÁZAT csak ⅔-ig töltsétek, mert sütés közben megnőnek.
  5. Előmelegített sütőben 170-180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Megjegyzés
Aki szereti mazsolát is keverhet a tésztába.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fahejas-dios-muffin/