Rizibizi a la muffin
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • Maradék rizi-bizi
  • 1 tojás
  • 15 szelet bacon szalonna
  • 12 kis kocka trappista sajt
Leírás
  1. A muffin forma minden mélyedését 1 szalonnával kibéleljük.
  2. Majd 210 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. (Mi úgy szeretjük, ha ropogós a szalonna.)
  3. Ez alatt a rizibizit megmelegítjük és egy egész tojást hozzákeverünk.
  4. Amikor elősült a szalonna, kivesszük, 2-3 percet várunk hogy kissé meghűljön, majd minden mélyedésbe rizst kanalazunk. (A szalonna sütés közben kicsit összeugrik, úgyhogy az egyik kezünkkel megnyitjuk a szalonnát, a másikkal pedig a rizst adagoljuk. Kicsit pepecselős, de megéri, ha a ropogós szalonnát szeretjük.)
  5. Mindegyik tetejére egy-egy sajt kockát teszünk, majd a maradék 3 szelet szalonnát 4 részre vágjuk és a sajtok tetejére helyezzük.
  6. Előmelegített, 210 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  7. Kovászos uborkával tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nincsen maradék rizsünk, akkor 2-2,5 dl rizsből főzzük a párolt rizst, 1-1 ek. zöldséget adunk hozzá.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/rizibizi-a-la-muffin/