A leírás szerint 5 dl tejjel és 4 ek. cukorral megfőzzük a pudingot.
Hűtjük.
Hulala:
Az 500 ml Hulalát habverő segítségével kemény habbá verjük.
Hűtőbe tesszük.
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
A tortaformát fóliával kibéleljük. (25 cm-es)
A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Kb. 3 perc)
A sárgájába beletesszük a 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (Ez is kb. 3 perc alatt készen van.)
Végül a fehérjehabos tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk az 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
Tortaformába öntjük, 10-12 perc alatt 250 fokon készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Szőlő:
Míg hűl a piskóta és a puding, a szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
Félreteszünk 18 szemet, ezzel fogjuk a torta tetejét díszíteni.
Torta összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába.
Rákanalazzuk a kihűlt pudingot.
Tetejére kerülnek a szőlőszemek vagy más gyümölcs(ök).
Hűtőbe helyezzük, hogy a puding teljesen meghűljön. (1-2 óra)
A hulala felét zacskóba tesszük (ezzel fogjuk díszíteni).
Levesszük a tortaforma peremét és a torta tetejét és oldalát megkenjük a maradék hulalával.
Majd a tetejét és oldalát is tejszínhabbal díszítjük.
Utolsó lépésként a szőlőszemeket és a reszelt fehér csokit is ráhelyezzük és hűtjük.
Megjegyzés
Jó nagy adag lett, 18 szép nagy szeletet vágtunk belőle.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/habos-szolos-torta/