Orosz hússaláta
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 500 g főtt marhacomb
- 2-3 szem burgonya (kb. 250 g)
- 1 nagyobb sárgarépa (kb. 125 g)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5-6 db kisebb savanyú uborka
- 2 dl tejföl
- 3 ek. majonéz
- 1 ek. mustár
- A levesben főtt és lehűlt húst, krumplit és sárgarépát kis kockára vágjuk.
- A savanyú uborkát is kockára vágjuk.
- A vöröshagymát kockára vágjuk, szűrőbe tesszük és egy liter forró vízzel leöntjük.
- Az uborkát és a hagymát is a húshoz adjuk.
- Erre kerül a tejföl, majonéz és a mustár.
- Alaposan összekeverjük, néhány órára a hűtőbe tesszük.
- Majd finom házi kenyérrel elfogyasztjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/orosz-hussalata-ahogy-a-ferjem-kesziti/
3.4.3177