Orosz hússaláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g főtt marhacomb
  • 2-3 szem burgonya (kb. 250 g)
  • 1 nagyobb sárgarépa (kb. 125 g)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5-6 db kisebb savanyú uborka
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • 1 ek. mustár
Leírás
  1. A levesben főtt és lehűlt húst, krumplit és sárgarépát kis kockára vágjuk.
  2. A savanyú uborkát is kockára vágjuk.
  3. A vöröshagymát kockára vágjuk, szűrőbe tesszük és egy liter forró vízzel leöntjük.
  4. Az uborkát és a hagymát is a húshoz adjuk.
  5. Erre kerül a tejföl, majonéz és a mustár.
  6. Alaposan összekeverjük, néhány órára a hűtőbe tesszük.
  7. Majd finom házi kenyérrel elfogyasztjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/orosz-hussalata-ahogy-a-ferjem-kesziti/