Olívás-magvas letekerhető kifli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g finomliszt (BL-55)
  • 3 kk. só
  • 2 ek. burgonya pehely
  • 25 g élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 ek. olívaolaj
Kenni:
  • 1-2 ek. olívaolaj
Tetejére:
  • magvak ízlés szerint
Leírás
  1. A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, burgonya pehely) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
  4. Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg a duplájára nem nő a tészta.
  5. Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és kb. 50 cm-es átmérőjű kört nyújtunk.
  6. Megkenjük olívaolajjal.
  7. Majd 8 cikkre vágjuk, és a cikkeket egyenként (kívülről befelé haladva) feltekerjük. A végét kicsit meghúzzuk és úgy tesszük a tepsire, hogy a tészta vége a kifli alá kerüljön.
  8. Így járunk el a többi darabbal is.
  9. Vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk.
  10. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a kiflik a tepsin pihennek.
  11. Kb. 25 perc elteltével 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  12. Sütés után enyhén megspricceljük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni a kifliket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/olivas-magvas-letekerheto-kifli/