A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A száraz hozzávalókat (liszt, só, burgonya pehely) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
Hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg a duplájára nem nő a tészta.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és kb. 50 cm-es átmérőjű kört nyújtunk.
Megkenjük olívaolajjal.
Majd 8 cikkre vágjuk, és a cikkeket egyenként (kívülről befelé haladva) feltekerjük. A végét kicsit meghúzzuk és úgy tesszük a tepsire, hogy a tészta vége a kifli alá kerüljön.
Így járunk el a többi darabbal is.
Vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a kiflik a tepsin pihennek.
Kb. 25 perc elteltével 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Sütés után enyhén megspricceljük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni a kifliket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/olivas-magvas-letekerheto-kifli/