Hamis tepertős pogácsa
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (TBL-300)
  • 1 kk. sikér
  • 250 g maradék krumplipüré
  • 2 kk. só (ízlés szerint)
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 20 g friss élesztő
  • 50 g libazsír
  • 0,5 dl tej
Szórni:
  • 100 g reszelt trappista sajt
Leírás
  1. Volt 250 g maradék krumplipürém, ehhez adtam az összes többi hozzávalót és összegyúrtam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
  2. Dagasztottam, majd letakarva félretettem kelni.
  3. Kb. 90 percet pihent, ez alatt duplájára nőtt a tészta.
  4. Lisztezett felületen elnyújtottam, kétszer hajtogattam, közben reszelt sajttal kissé megszórtam. (Lágy a tészta, hagyja magát azonnal nyújtani, hajtani, nem várakoztam közben.)
  5. Végül elnyújtottam, tetejét a mardék sajttal megszórtam, szaggattam.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a pogikat, ott pihentek még 20-25 percet.
  7. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem, majd a pogácsákat 15 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
5,5 cm-es szaggatóval szaggattam, 18 db lett belőle.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hamis-tepertos-pogacsa/