A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, cukrot, jól elkeverjük.
Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és az olajat, és alaposan kidagasztjuk. Egy viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr kicsit ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény falától és a kezünktől is.
Amikor egynemű a tészta, letakarjuk és félretesszük 1,5 órára. (Huzatmentes helyre, hogy tudjon szépen megkelni.)
Formázás:
Enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd 12 egyforma (nekem egyenként 77 g-os tészták lettek) darabra vágjuk és kb. 14 cm hosszú rudakká sodorjuk. (Kisebb vagy nagyobb darabokra is oszthatjuk a tésztát, attól függően, hogy milyen a család étvágya.)
A rudakat 2-3 cm-es közökkel egymás mellé rakjuk. Egy normál tepsiben 2 x 6 db bőven elfér egymás mellett. (Ha esetleg összesülnek, könnyedén szétválaszthatóak, amikor kicsit meghűltek.)
A stanglikat megspricceljük vízzel, és megszórjuk kukoricadarával.
Egy másik tepsivel lefedve még 30 percet pihentetjük. Ez idő alatt a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Sütés:
A kukoricás stanglikat 170 fokon, 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni őket.
Megjegyzés
Elfogyott a kukoricalisztem, így a kukorica darát kávédarálón ledaráltam, azt tettem a tésztába.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kukoricas-stangli/