Sushi-sashimi
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g sushi rizs (Lidl-ben vettem)
  • 120 g Rossini lazac
  • kaviár
  • füstölt sajt
  • wasabi
  • szójaszósz
Leírás
  1. A 200 g rizst 5 dl forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőztem. (Ahogy a tasakon írták.) Letakarva még jó 20 percet a gőzben pihent. Jó ragacsos rizs lett belőle. Teljesen kihűtöttem.
  2. Kb. négy részre osztottam, majd egy vastagabb zacskó segítségével téglalap formára nyomkodtam az első adag rizst. 2 kk. fekete kaviárt tettem a középső részébe, majd a zacskó segítségével a rizst alulról és felülről ráhajtottam, henger alapúra formáztam. Levettem a nejlont és vízes késsel felszeleteltem.
  3. Ugyan ilyen technikával készítettem piros kaviáros, füstölt sajtos és lazacos sushi tekercseket.
  4. A 200 g rizsből 4 rúd, 30 kis szelet jött ki összesen. (Amennyi a képeken is látható.)
  5. A maradék lazacot vékonyan felszeleteltem, tört jégre tettem, ezzel készen is volt a sashimi.
Megjegyzés
Mi úgy szeretjük, ha a kis falatkákat wasabi-s szójaszószba mártogatjuk, így is tettünk. :-)
2019.01.24. Ha nincsen sushi rizsünk, akkor 100 g kerek szemű rizst 250 ml vízben 10-15 percig főzzük, letakarva még 15 percet pihentetjük. Tökéletes ragacsos sushi rizs készíthető ezzel a technikával is. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sushi-sashimi/