Gesztenyés háromszögek
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 csom. friss leveles tészta
  • 200 g gesztenyemassza
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tojásnyi nagyságú vaj
  • dióbél
  • Tetejére: porcukor
Leírás
Előkészítés:
  1. A kiolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük a tejfölt és a puha vajat.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
  1. A tésztát kivesszük a hűtőből. (Csak felhasználás előtt vegyük ki, mert ha átmelegszik, akkor megpuhul és nehezebb vele bánni!)
  2. Felbontás után óvatosan kitekerjük, a közte lévő sütőpapírt a tepsire tesszük.
  3. Felvágjuk 3 x 4 db -ra. Használjunk nyugodtan vonalzót. (Én rendszeresítettem egyet a konyhába, jó szolgálatot tesz a sütemények felszeletelésénél is, nem csak ennél a tésztánál.)
  4. Minden darab tésztára 1-1 kanálnyi tölteléket tettem. Egy kanál segítségével átlósan kissé ellapítottam a gesztenyés tölteléket, majd mindegyikbe egy negyed diót nyomtam.
  5. Átlósan összehajtottam, majd egy villával a csücskét összenyomtam. (Ha sütés közben kicsit kinyílik, akkor sincsen semmi probléma.)
  6. Tepsire helyezzük, a tetejét 1 helyen bevágjuk. (Nekem egy recés kés nagyon bevállt ennél a műveletnél.)
  7. A többi tésztával is így járunk el. Egy csomag tésztából 12 db sütemény lesz, ez éppen egy tepsire elegendő.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Amint kisűlt, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Egy adag nagyon hamar elfogy, főleg ha több embernek készítjük, tehát ajánlatos duplázni vagy triplázni a mennyiségeket.
Ha esetleg maradna másnapra, akkor elegendő egy szalvétával letakarni, nem kell légmentesen lezárni, mert akkor nagyon megpuhul.
Természetesen többféle töltelékkel is elkészíthető: túrós, túrós-meggyes, túrós-ananászos, almás, mákos, diós... kinek mi a kedvence!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyes-haromszogek-pillanatok-alatt/