A húst kicsit klopfoljuk, majd pácoljuk. (Ehhez mustárt, sót, borsot kevertem össze, ezzel kentem meg a húsok mindkét oldalát.) 5-6 órát pihentetjük. (Akár előző nap is bepácolhatjuk.)
A zellert megpucoljuk, szeleteljük. Ízlés szerint, én karikáztam, majd négy részre vágtam.
Minden menetes ételízesítőt (amiben nincsen E és nincsenek ízfokozók sem), sót teszünk a főzővízbe, így néhány percig főzzük a zellert. (Kb. 8-10 perc, de ne legyen puha!)
Tepsire tesszük, olajjal vékonyan megkenegetjük, majd előmelegített 230 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Ha szükséges megfordítjuk a zellerdarabokat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.)
Közben a karajt kis olajon teflonos serpenyőben 6-8 perc alatt megsütjük. (Én le szoktam kicsit fedővel fedni, hogy jó puha legyen. Ja, és vigyázni kell, ne szárítsuk ki, mert akkor nagyon száraz lesz.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/mustaros-karaj-sult-zellerrel/