A kis fej vöröshagymát apróra vágjuk, 2 ek. olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk.
Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk.
A krumplit kockákra vágjuk, a répákat karikára.
A darált húst összekeverjük 1 tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk. (Én 8 db kisebb gombócot készítetttem.)
A zöldségeket rátesszük a hagymára, felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük a kis húsgombócokat, majd szép lassan főzzük.
Kb. 25 perc után (amikor a zöldségek megpuhultak) habarást készítünk. Lisztet és a tejfölt összekeverjük.
A leves levéből a habarásra merünk egy merőkanálnyit, Elkeverjük. Még kétszer-háromszor megismételjük. (Ez a hőkiegyenlítés, megakadályozza hogy a hideg tejfölös habarás a forró levesben összeugorjon.)
Majd a habarást a leveshez öntjük, és még 10 percig éppen csak hogy gyöngyözve összeforraljuk.
Megjegyzés
2018.09.27-i megjegyzés: Ma egy evőkanálnyi zabpelyhet tettem a darálthús mellé, így készítettem a gombócokat. Ezzel a megoldással a végeredmény: csodafinom és puhább húsgombócok készültek.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumplileves-husgomboccal/