Nyírségi paszulyleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g fagyasztott bejtett bab
  • 2 nagyobb szem krumpli
  • 2 babérlevél
  • 5 szem bors
  • 2 kk. só
  • 2-3 kk. cukor (Ízlés szerint)
  • 1,2 dl víz
  • 3 ek. tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. paradicsompüré
Leírás
  1. A babot felengedés nélkül a borssal, babérlevéllel és sóval odatettem főni. (25-30 perc)
  2. Amikor majdnem puha volt, beletettem a kockára vágott krumplit, tovább főztem. (15 perc)
  3. Habarást készítettem: a tejfölt a liszttel elkevertem, egy merővel belemertem a forró leves levéből. Elkevertem, majd még egy kanál levet tettem hozzá és így öntöttem a leveshez.
  4. Végül hasonló módom hozzáadtam a paradicsompürét is.
  5. Lassú tűzön tovább főztem, cukorral ízesítettem.
Megjegyzés
A habaráshoz hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot is, akkor csak egyszer kell hőkiegyenlítést végeznünk.
Ebből a mennyiségből 2 nagy adag leves lett. Kb. egy óra alatt el is készült.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/nyirsegi-paszulyleves/