A babot felengedés nélkül a borssal, babérlevéllel és sóval odatettem főni. (25-30 perc)
Amikor majdnem puha volt, beletettem a kockára vágott krumplit, tovább főztem. (15 perc)
Habarást készítettem: a tejfölt a liszttel elkevertem, egy merővel belemertem a forró leves levéből. Elkevertem, majd még egy kanál levet tettem hozzá és így öntöttem a leveshez.
Végül hasonló módom hozzáadtam a paradicsompürét is.
Lassú tűzön tovább főztem, cukorral ízesítettem.
Megjegyzés
A habaráshoz hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot is, akkor csak egyszer kell hőkiegyenlítést végeznünk. Ebből a mennyiségből 2 nagy adag leves lett. Kb. egy óra alatt el is készült.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/nyirsegi-paszulyleves/