Májgaluska leves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • 1-2 krumpli
  • 1-1 kisebb fehér és sárga répa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ha van: 1-1 cikk paradicsom, paprika
  • só, szemes bors
  • marék zöldborsó
Májgaluskához:
  • kisebb hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 db csirkemáj
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • só, bors
Leírás
  1. Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. (Hagymát egészben hagyjuk.)
  2. Kb. 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, szemes borsot adunk hozzá.
  3. Míg a leves fő, elkészítjük a májgaluskát: a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hűtjük.
  4. A májat villával szétnyomjuk, a hártyákat eltávolítjuk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, tojást, apróra vágott zöld petrezselymet, fűszerezzük és 2 ek. morzsát adunk hozzá. (Nekem 2 ek. elég volt hozzá, házi zsemlemorzsát használtam. Ha nagyobbak voltak a májak és a tojás, 3 ek. morzsát is felvehet.) Félretesszük, míg a leves fő.
  5. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, egy marék zsenge zöldborsót adunk hozzá, tovább főzzük.
  6. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskákat, néhány perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 embernek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/majgaluska-leves/