Kb. 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, szemes borsot adunk hozzá.
Míg a leves fő, elkészítjük a májgaluskát: a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hűtjük.
A májat villával szétnyomjuk, a hártyákat eltávolítjuk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, tojást, apróra vágott zöld petrezselymet, fűszerezzük és 2 ek. morzsát adunk hozzá. (Nekem 2 ek. elég volt hozzá, házi zsemlemorzsát használtam. Ha nagyobbak voltak a májak és a tojás, 3 ek. morzsát is felvehet.) Félretesszük, míg a leves fő.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, egy marék zsenge zöldborsót adunk hozzá, tovább főzzük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskákat, néhány perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 embernek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/majgaluska-leves/