Házi kruton vagy bake rolls
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Oliváshoz:
  • 5 db kifli
  • olivaolaj
  • bors
  • szezámmag
  • fokhagyma
Paprikáshoz:
  • 5 db kifli
  • napraforgó étolaj
  • pirospaprika
Leírás
Előkészítés:
  1. A kifliket vékony karikára vágjuk. Megszárítjuk. (Ha gyorsítani szeretnénk a folyamaton, akkor a sütőben száríthatjuk, esetleg piríthatjuk is. Pirítva is nagyon finom.)
Elkészítés:
  1. Wokban (jó mély, tutira nem keverem ki belőle, de természetesen bármilyen más edényben is készíthető) olivaolajat melegítettem, hozzátettem a szezámmagot borsot, zúzott fokhagymát.
  2. Kicsit összesütöttem, majd hozzáadtam a kifli karikákat.
  3. Jól átforgattam, kicsit pirítottam, vigyázva, nehogy a szezámmag megégjen.
  4. Végül kicsit meg is sóztam.
Megjegyzés
A paprikás változat hasonlóan készül: olajat langyosítottam, feloldottam benne a paprikát, hozzáadtam a kiflit, összekevertem, kicsit lepirítottam, sóztam.
A kifliket még korábban megsütöttem, szeleteltem. Mára a száraz karikák a spejzban vártak, így 15-20 perc alatt készen is voltam a finom ropogtatnivalókkal.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-kruton-vagy-bake-rolls/