Kirakjuk egy sor keksszel. (24 db keksz került a tepsi aljára.)
Elkészítés:
A Hulalát kemény habbá verjük.
Az epret megtisztítjuk, 6 db-ot félreteszünk a tetejére, a többit kockára vágjuk.
A túrót összekeverjük a Hulalával és az eperrel, ha szüksége cukorral édesítjük.
A krémet a kekszekre kanalazzuk, elegyengetjük.
Tetejét egy sor keksszel kirakjuk. (30 db keksszel borítottam be a krémet.)
Hűtőben pár órát pihentetjük.
A maradék epreket 4 részre vágjuk.
Amikor jól meghűlt a krém, a süteményt a tepsiből kiborítjuk, a folpackot eltávolítjuk. (Mostantól az alja lesz a teteje.)
A tejét vékonyan megkenjük zselatinnal, minden kekszre egy db epret teszünk, ismét lekenjük zselatinnal.
Pár percre betesszük a hűtőbe, amikor megdermed a zselatin a kekszek mentén felszeletelhetjük.
Megjegyzés
A tetejére tortazselét tettem. A zselatin elkészítése a zacskón feltüntetett felhasználási javaslat szerint történt. Egy fél csomag bőven elegendő. A 8-as lépés kimaradt a receptből, 2016.03.19-én pótoltam. Elnézést kérek!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/epres-turos-kocka-sutes-nelkul/