Epres túrókocka
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 54 db szögletes háztartási keksz
  • 250 g túró
  • 2 dl Hulala
  • 500 g eper
  • ízlés szerint cukor
  • Tetejére: tortazselé (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
  1. A tepsit (20 x 26 cm) kibéleljük folpakkal.
  2. Kirakjuk egy sor keksszel. (24 db keksz került a tepsi aljára.)
Elkészítés:
  1. A Hulalát kemény habbá verjük.
  2. Az epret megtisztítjuk, 6 db-ot félreteszünk a tetejére, a többit kockára vágjuk.
  3. A túrót összekeverjük a Hulalával és az eperrel, ha szüksége cukorral édesítjük.
  4. A krémet a kekszekre kanalazzuk, elegyengetjük.
  5. Tetejét egy sor keksszel kirakjuk. (30 db keksszel borítottam be a krémet.)
  6. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  7. A maradék epreket 4 részre vágjuk.
  8. Amikor jól meghűlt a krém, a süteményt a tepsiből kiborítjuk, a folpackot eltávolítjuk. (Mostantól az alja lesz a teteje.)
  9. A tejét vékonyan megkenjük zselatinnal, minden kekszre egy db epret teszünk, ismét lekenjük zselatinnal.
  10. Pár percre betesszük a hűtőbe, amikor megdermed a zselatin a kekszek mentén felszeletelhetjük.
Megjegyzés
A tetejére tortazselét tettem. A zselatin elkészítése a zacskón feltüntetett felhasználási javaslat szerint történt. Egy fél csomag bőven elegendő.
A 8-as lépés kimaradt a receptből, 2016.03.19-én pótoltam. Elnézést kérek!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/epres-turos-kocka-sutes-nelkul/