Házi májpástétom
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g csirkemáj
  • 3-4 ek. liba- vagy kacsazsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fél paprika
  • ízlés szerint só
  • 1 ek. morzsolt majoranna
Leírás
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk.
  2. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk.
  3. Két villa segítségével "összezúzzuk", a benne lévő "inas" részt eltávolítjuk.
  4. Serpenyőbe tesszük a zsírt (én házi libazsírral készítem) a zúzott májat, és a többi aprított zöldséget, majd közepes tűzön megsütjük. (összetörve hamarabb sül és nem is csapkod)
  5. Kb. fél óra alatt készre sütjük, közben néha megkeverjük.
  6. Sózzuk és majorannával ízesítjük.
  7. Botmixerrel összetörjük, így szép sima, egynemű lesz az állaga.
  8. Végül hűtjük.
Megjegyzés
A zsír mennyisége ízlés dolga, van aki kevesebb, van aki több zsírral süti. Természetesen másfajta fűszerek is használhatók, ízlés szerint.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-majpastetom/