Gesztenyés mascarpones kocka
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 9 tojás
  • 9 ek. cukor
  • 8 ek. finomliszt
  • 1 ek. szemes mák
Krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 3 ek. cukor
  • 250 g gesztenyemassza
Tetejére:
  • 24 db babapiskóta
  • 1 doboz hulala (2 dl)
  • 36 szem meggy
  • reszelt gesztenyepüré vagy csoki reszelék
Leírás
Előkészületek:
  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. (Pár óra elég neki, nem szeretem mikróban olvasztani.)
  2. A sütőt bekapcsoljuk, 230 fokra állítjuk.
  3. A tepsit fóliával kibéleljük. (Tepsiméret kb.: 28 cm x 34 cm)
Piskóta:
  1. A 9 db tojást szétválasztjuk, egy kisebb tálba a sárgáját, egy nagyobba pedig a fehérjét tesszük.
  2. A fehérjét gép habverővel kemény habbá verjük. (Akkor jó, ha már nem esik ki a tálból a hab ha fejreállítjuk. Ez kb. 1,5 perc max. fokozaton.)
  3. A sárgájához hozzátesszük a 9 ek. cukrot, habverővel fehéredésig keverjük.( Ez is kb. 1,5-2 perc)
  4. Majd a fehérje habhoz hozzáöntjük a cukros sárgáját, hozzátesszük a lisztet és a mákot. Ezt már csak fakanál segítségével, óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.
  5. Majd a fóliával bélelt tepsibe simítjuk és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
Krém:
  1. A tojássárgáját a cukorral és a mascarponeval összekeverjük. Hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és a felvert tojásfehérjét.
Sütemény összeállítása:
  1. Alulra kerül a piskóta, erre kenjük rá a krémet.
  2. A krémre szép sorban rátesszük a babapiskótát.
Díszítés:
  1. Tetejét a felvert hulalával díszítjük, majd a meggy szemeket is rátesszük.
  2. Végül reszelt gesztenyemasszával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
Megjegyzés
Leírva kicsit hosszú és talán bonyolultnak tűnik. De nem bonyolult és megéri elkészíteni, mert finom és nagyon kiadós.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyes-mascarpones-kocka/