Sárgaborsó főzelék
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g sárgaborsó
  • só, bors, babérlevél
  • 2-3 ek. olaj
  • pici fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
Leírás
  1. A sárgaborsót kiválogattam, megmostam. Dupla mennyiségű vízben feltettem főni. Sóztam, borsoztam egy babérlevelet adtam hozzá. Fedő alatt főtt olyan egy és negyed órát. Eközben az elfőtt vizet többször is pótolni kellett.
  2. Amikor már majdnem készen volt, hagymás rántást készítettem. Egy kisebb lábasban olajat melegítettem, egy pici fej apróra vágott hagymát dinszteltem, majd 1 ek. lisztet adtam hozzá. Folyamatos kevergetés közben zsemleszínűre pirítottam.
  3. A tűzről lehúzva a főzelékhez öntöttem, néhány perc alatt összefőztem. Aki szereti botmixerrel pürésítheti, én most egészben hagytam.
Megjegyzés
Tetejére lisztben forgatott hagymát sütöttem, nagyon finomra sikerült.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sargaborso-fozelek/