Túrós krémes
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 50 g margarin
  • 1 kk. szalalkáli
  • ½ csomag sütőpor (7-8 g)
  • 2 tojás
Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 3 ek. cukor
  • késhegynyi vaníliapor
  • 2 dl Hulala habalap
Tetejére:
  • porcukor szóráshoz
Leírás
  1. Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
  2. Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert igen lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk. Tehát lisztezett szilikonos sütőlapon a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 25 x 35 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőlappal együtt a tepsire emeltem.
  3. Tetejét villával megszurkáltam, majd 170 fokon, előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
  4. Elkészítettem a túrótölteléket: a Hulalát felvertem, hozzáadtam az áttört túróhoz, cukorral és vaníliaporral ízesítettem, elkevertem.
  5. Megkentem a lapot a krémmel, rátettem a második tésztalapot, hűtöttem.
  6. Másnap lehet szeletelni, 5 x 5 cm-es kockákra vágni.
  7. Tálalás előtt tetejét porcukorral szórtam meg.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 35 kis kocka túrós krémes lett.
A krémet készíthetjük rámával vagy vajjal is a Hulala helyett. Ebben az esetben 250 g rámát 300 g porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, ehhez adjuk hozzá az áttört túrót.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turos-kremes/