Epres banános házi fagyi/jégkrém
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 350 g eper
  • 2 érett banán
  • 1 kis pohár natur joghurt (125 g)
Leírás
  1. Az epret megtisztítottam, banánt megpucoltam, hozzáadtam a joghurtot.
  2. Botmixerrel pürésítettem. (Ha nem elég édes, akkor édesíthetjük. Nekünk jó érett volt a banán, nem kellett édesítenem.)
  3. Műanyag "jégkrémtartóba" adagoltam (nekem 4 darabos van), mélyhűtőbe tettem.
  4. A maradékot szintén mélyhűtőbe tettem, majd óránként megkevertem. (Előszőr a széleinél kezd fagyni, ha hűtés közben megkeverjük, akkor egyenletesebben hűl és fagy.)
  5. Nem tudtuk kivárni a hűlési időt, még kissé puhán megkóstoltunk két pohárkával, fagylaltként fogyasztottuk el.
  6. A jégkrémek egy éjszakát a mélyhűtőben pihentek, másnap délután kóstolták meg a fiúk.
Megjegyzés
Kb. 4 gombóc fagyi és 4 db jégkrém lett ebből a mennyiségből.
A fagyi és jégkrém hűlési ideje természetesen a mennyiségtől és a forma méretétől is függ.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/epres-bananos-hazi-fagyijegkrem-gep-nelkul/