Rácsos linzer
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 200 g zsír
  • 1 tojás
  • 250 g kristály cukor
  • 1 cs. sütőpor (15 g)
  • csipet só
  • kb. 4 ek. tejföl
Tölteni:
  • lekvár
  • dió
Tetejére:
  • porcukor
Leírás
  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk: lisztet, sütőport, sót, kristály cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, végül hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt amennyit felvesz, kb. 4 evőkanálnyit.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, ⅔ - ⅓ arányban. A nagyobb részt elnyújtjuk, tepsire tesszük, megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval.
  4. Végül a tészta ⅓ részét is elnyújtjuk, csíkokra vágjuk, és ezzel "berácsozzuk" a sütemény tetejét.
  5. A süteményt előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor meghűlt ízlés szerint szeleteljük.
  7. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/racsos-linzer-olcso/