Káposztasaláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 fej új káposzta
  • 3 kk só
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. 10 %-os ecet
  • 0,5 l víz
  • ízlés szerint kömény vagy őrölt kömény
Leírás
  1. A káposzta külső levelét leszedem, ketté vágom. Torzsáját eltávolítom.
  2. Nem gyalulom, késsel vágom csíkokra. Akinek van gyaluja, természetesen azzal is apríthatja.
  3. Besózom, többször átkevergetem.
  4. Majd hozzáadom a cukrot, ecetet, vizet. Ezzel is alaposan összekeverem.
  5. Végül ízesíthetjük köménnyel vagy őrölt köménnyel.
  6. Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha új káposztából készítjük, akkor másnap már fogyasztható. Ha szükséges másnap még után ízesíthetjük. (Nekem előfordul, hogy nem elég savanyú, ilyenkor kicsi ecetet adok még hozzá.)
Megjegyzés
A mennyiségeket tájékoztató jelleggel írtam, persze függ a káposzta méretétől és attól, hogy ki mennyire szereti édesen vagy savanykásan.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kaposztasalata/