Összeállítjuk a tésztát: A lisztet átszitáljuk, szárazanyagokat (liszt, só, cukor) egy tálban összekeverjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás felét (a másik felét félretesszük a sütemény kenéséhez) és a langyos tejet és a zsírt. Jól átgyúrjuk, ha nagyon ragad, kis lisztet teszünk bele.
Dagasztjuk, majd ha a tészta szép egynemű és teljesen elválik az edény falától, akkor letakarjuk, és 1-1,5 órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket: A kiolvasztott gesztenyemasszát krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
Formázás: Ha a tészta duplájára kelt, akkor 12 db egyenlő részre osztjuk. (Én általában mérleggel kimérem, így egyformák lesznek. 12 db 50 g-os tészta lett belőle.)
Majd minden egyes tésztadarabot kör formájúra nyújtunk. (Nem kell megijedni, ha nem egyformák teljesen, töltés után úgyis "összehajtjuk őket".) Nem liszteztem a nyújtólapot, a zsír miatt egyáltalán nem ragadt le a tészta a szilikonlapra.
Elosztjuk a tésztán a tölteléket. (Én 10 db tésztára gesztenyét, 2 darabra pedig szilvalekvárt tettem.)
Ezután a tészta szemközti oldalait megfogjuk, fölül összefogjuk, majd így járunk el a másik két oldallal is. Fent összedolgozzuk a tésztát, majd tepsire tesszük, úgy hogy a teteje (összefogott tésztás rész) kerüljön a sütemény aljára.
Így járunk el a többi tésztával is. Majd a fél tojással egyesével megkenjük a bombákat (ha esetleg kevés a tojás kis tejet adhatunk hozzá), megszórjuk jégcukorral és a tepsin hagyjuk kelni kb. 30 percet.
Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Sütés: Előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt sültek készre.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyebomba/