CH csökkentett zabpelyhes zsemle
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g Dia wellness Zero 6 lisztkoncentrátum
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt (TL-196)
  • 100 g zabpehely
  • 30 g sikér
  • 2-3 kk. só (ízlés szerint és kanál méretétől függően)
  • 10 g szárított élesztő
  • 6 dl víz
  • 2 ek. olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. Liszteket, zabpelyhet, sót, élesztőt egy nagy műanyag tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat (a vízből kicsit tartsunk vissza, mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk) majd egy evőkanál segítségével ismét összekeverjük.
  3. Kb. 1 órát kelni hagyjuk, míg két-háromszoros méretűvé megnő a tészta.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
  1. A tésztából két evőkanál segítségével halmokat teszünk a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé megnőnek. (Én kisebbeket sütök, az azt jelenti, hogy egy jó nagy púpos evőkanállal teszek egy zsemlének, így 13 darab zsemlém lett. 12 szerettem volna, de így sikerült.)
  2. A tepsit a forró sütőbe helyezzük. 230 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A zsemlék kívül kissé rücskösek lesznek, és első próbálkozásra nem biztos, hogy sikerül egyformákat sütnünk. De nem szabad megijedni, már a második nekifutásra könnyebb lesz a tésztával bánni.
Kívül ropogós, belül puha tésztája van, viszont nem olyan légies, mint a boltban kapható zsemle, hiszen az alapanyagok is és az eljárás is ahogy készül teljesen más. Finom és laktató!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ch-csokkentett-zabpelyhes-zsemle/