Húsos-zöldséges bulgur
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 ek. olaj
  • 100 g sovány darált sertéshús
  • bors
  • 1,5 dl bulgur
  • 1,5 dl víz
  • 100 g vegyes zöldség
Leírás
  1. A darált húst sózzuk, borsozzuk, olajon lepirítjuk. (8-10 perc)
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és készre pároljuk. (15 perc)
  3. Közben néha megkeverjük, óvatosan hogy a zöldségeket ne törjük össze.
Megjegyzés
Én rizsfőzőben készítettem, de ahogy látom Magyarországon is egyre elterjedtebb a rizsfőzőhöz hasonló gyorsfőző vagy gyorspároló. Akinek van, használja és próbálja ki ezt a finom bulgurral készülő egytálételt. Akinek nincsen egy teflonos lábasban is elkészítheti.
Ebből a mennyiségből egy jó nagy tányérral lett, 430 g volt az étel súlya.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/husos-zoldseges-bulgur/