Bulgur
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 ek. olaj
  • natur ételízesítő (nem tartalmaz ízfokozót és tartósítót)
  • 1,5 dl bulgur
  • 1,5 dl víz
Leírás
  1. A bulgurt szűrőkanálban megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Lábasba, gyorsfőzőben, rizsfőzőbe (kinek mi áll a rendelkezésére) tesszük, hozzáadjuk a vizet, sót, ételízesítőt és fedő alatt 15 perc alatt megfőzzük.
  3. Közben néha óvatosan megkeverjük.
  4. Amikor elkészült, azonnal tálaljuk. Pörköltek, szaftos húsok mellé igazán remek köret. (Rizs, tarhonya vagy burgonya helyett.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből egy nagy tányérnyi kész bulgur köret lett. (A kép csak illusztráció, nem az egész kész bulgur van a tányéron.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/bulgur-az-egeszseges-koret/