natur ételízesítő (nem tartalmaz ízfokozót és tartósítót)
1,5 dl bulgur
1,5 dl víz
Leírás
A bulgurt szűrőkanálban megmossuk, lecsepegtetjük.
Lábasba, gyorsfőzőben, rizsfőzőbe (kinek mi áll a rendelkezésére) tesszük, hozzáadjuk a vizet, sót, ételízesítőt és fedő alatt 15 perc alatt megfőzzük.
Közben néha óvatosan megkeverjük.
Amikor elkészült, azonnal tálaljuk. Pörköltek, szaftos húsok mellé igazán remek köret. (Rizs, tarhonya vagy burgonya helyett.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből egy nagy tányérnyi kész bulgur köret lett. (A kép csak illusztráció, nem az egész kész bulgur van a tányéron.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/bulgur-az-egeszseges-koret/