A darált húst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk.
A paradicsomlét lábasba öntjük, fűszerezzük, ha nagyon sűrű vízzel higítjuk. Én Lidl-ben kapható papaírdobozos paradicsomlevet használtam, nagyon sűrű volt, 1-5 dl vizet tettem még hozzá. Felforraljuk.
Ebbe a paradicsomos szószba tesszük a gomócokat és kb. 25 perc alatt készre főzzük.
Mielőtt lezárnánk alatta a tüzet, 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele és ha szükséges kicsi xilittel édesítjük.
Míg a gombócok lassan főnek, vizet teszünk fel forrni a túrógaluskának.
A galuskához a túrót, tojást, sót, lisztet összekeverjük.
Ha felforrt a víz, nagykanál segítségével a galuskákat a vízbe szaggatjuk. Lassan főzzük, amikor feljönnek a víz tetejére még kb. 7 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
Teflonos serpenyőben pici olíva olajat hevítünk azon a galuskákat megpirítjuk.
Amikor elkészül a húsgombóc és a galuska, azonnal tálalhatjuk, tetejét a paradicsomos mártással meglocsoljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paradicsomos-husgomboc-turogaluskaval/