Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tepsire miután kinyújtottuk. Tehát lisztezett szilikonos sütőlapon a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 28 x 34 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőlappal együtt a tepsire emeltem.
Tetejét villával megszurkáltam, majd 170 fokon, előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
Elkészítettem a tölteléket: A kiolvasztott gesztenyemasszát összekevertem a mascarpone krémsajttal, a Hulalát felvertem, hozzáadtam a gesztenyés krémhez, óvatosan elkevertem.
Megkentem a lapot a krémmel, rátettem a második tésztalapot.
A süteményt ketté osztottam, felét olvasztott csokival bevontam a másik fele natur maradt, hűtöttem.
Másnap lehet szeletelni, 5 x 3 cm-es téglalapokra vágtam.
Tálalás előtt a natur tetejűt porcukorral megszórtam.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál tepsi méretű, 2 tálcányi sütemény lett. Fele csokis fele porcukros tetővel. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenye-szelet/