Epres calippo
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 300 g eper
Leírás
  1. Az eper szárát leszedjük, mossuk, lecsepegtetjük.
  2. Botmixerrel pépesítjük, alaposan, hogy ne maradjon darabos.
  3. Ha esetleg nem volt elég ízes az eper, akkor se essünk kétségbe, kicsit édesíthetjük és citrommal ízesíthetjük.
  4. Végül formába töltjük, 3 órán keresztül mélyhűtőben hűtjük.
Megjegyzés
A hűtési idő függ a forma méretétől. Nekem a 300 g eper pont elég ebbe a 4 db-os formába. Kb. 3 óra alatt fagy meg.
Fogyasztás előtt a formát forró víz alá teszem, kicsit otthagyom, ezután a jégkrémek könnyedén kihúzhatók a formából.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/epres-calippo-jegkrem-hazilag/