CH csökkentett kókuszfelfújt
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Felfújthoz:
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g Zéró 6 liszt
  • 50 g xilit
  • 10 g sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 70 g kókuszolaj
  • 2 dl kókusztej (light)
  • 2 + 2 db egész tojás
Eperöntethez:
  • 300 g eper
  • 1 kk. burgonyakeményítő
Leírás
Előkészítés:
  1. Tepsit fóliával kibéleljük.
  2. Sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Sütemény elkészítése:
  1. Két tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem habnak.
  2. A felfújthoz a többi hozzávalót (2 egész tojás + a 2 sárgája is) egy tálba mértem, alaposan elkevertem. Végül finoman hozzákevertem a két tojásból felvert habot is.
  3. Kibélelt tepsibe öntöttem, majd 30 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon készre sütöttem. (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával le kell takarni.)
Eperöntet elkészítése:
  1. Epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Pár db-ot félretettem a díszítésre, a többit botmixerrel kissé pürésítettem, de úgy, hogy nagyobb darabok is maradtak benne.
  2. Egy kis levet kivettem belőle, 1 kk. burgonyakeményítőt adtam hpozzá, elkevertem, majd hozzáöntöttem a pürésített eperhez és állandó keverés mellett felforraltam. 3-4 percig még főztem, majd félretettem.
Tálalás:
  1. Amikor kihűlt a felfújt, szeleteltem.
  2. Tetejére eperöntetet kanalaztam, egész eperrel és citromfű levelével díszítettem.
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból a süteményt 18 x 24 cm-es tepsiben sütöttem, 12 szeletre vágtam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ch-csokkentett-kokuszfelfujt/