Két tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem habnak.
A felfújthoz a többi hozzávalót (2 egész tojás + a 2 sárgája is) egy tálba mértem, alaposan elkevertem. Végül finoman hozzákevertem a két tojásból felvert habot is.
Kibélelt tepsibe öntöttem, majd 30 perc alatt előmelegített sütőben, 190 fokon készre sütöttem. (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával le kell takarni.)
Eperöntet elkészítése:
Epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Pár db-ot félretettem a díszítésre, a többit botmixerrel kissé pürésítettem, de úgy, hogy nagyobb darabok is maradtak benne.
Egy kis levet kivettem belőle, 1 kk. burgonyakeményítőt adtam hpozzá, elkevertem, majd hozzáöntöttem a pürésített eperhez és állandó keverés mellett felforraltam. 3-4 percig még főztem, majd félretettem.
Tálalás:
Amikor kihűlt a felfújt, szeleteltem.
Tetejére eperöntetet kanalaztam, egész eperrel és citromfű levelével díszítettem.
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból a süteményt 18 x 24 cm-es tepsiben sütöttem, 12 szeletre vágtam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ch-csokkentett-kokuszfelfujt/