Diós tallér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 db "L" méretű tojás
  • csipet só
  • 120 g dió
Leírás
  1. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
  2. A diót késes aprítóban összevágjuk, úgy hogy kisebb és nagyobb darabok is legyenek benne.
  3. A tojást egy tálba törjük, villával elkeverjük, kis csipet sót adunk hozzá.
  4. Végül hozzáadjuk a diót és alaposan elkeverjük. A dió mennyisége a tojás méretétől függ, nekem 120 g-ot vett fel a tojás.
  5. Sütőpapírral fedett tepsire kanalazzuk a masszát, kör alakúra formáljuk, majd kissé ellapítjuk. Én 7 cm-es nagyságú tallérokat formáztam, 6 db lett a fenti mennyiségből.
  6. Végül előmelegített sütőben 210 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Igazán nem bonyolult, általunk kedvelt maggal vagy vegyes magvakkal is elkészíthető.
Formázásnál kis segítséget használtam, a sütőpapír alá papírt tettem, amire a köröket előzőleg kirajzoltam. Így szép, egyforma, szabályos tallérokat tudtam készíteni. :-) (Természetesen sütés előtt a papírt kihúztam a sütőpapír alól.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/magvas-taller-liszt-nelkul/